Als kunstenaar en tekendocente heb ik mij de afgelopen twee decennia gespecialiseerd in de tekenmethode die in de jaren 60 ontwikkeld is door de Amerikaanse schrijfster en kunstenares Betty Edwards. Wereldwijd heeft zij miljoenen mensen geïnspireerd met haar boek Drawing on the Right Side of the Brain. 

Als professor en onderzoekster aan de California State University ontdekte zij, dat kunstenaars om te kunnen tekenen gebruik moeten leren maken van hoe het rechterbrein waarneemt.

Het boek bestaat uit 288 pagina’s die je stap-voor-stap meenemen in de methode waarbij je leert hoe je moet waarnemen met het rechterbrein. Bij elke stap die je doet, ga je al beter tekenen.

Na jarenlang lesgeven en eigen kunstenaarspraktijk ben ik er steeds meer van overtuigd geraakt dat het ons rechterbrein is dat gelukkig maakt. Dit deel van ons brein zoekt verbinding, kent empathie, is een bron van wijsheid en mededogen. Het is het kind in ons dat speelt, fantaseert en creatief is.

In dit boek vind je een methode d.w.z. een methodisch aanpak om te leren tekenen. Zie het als leren dansen. Eerst leer je de stappen die je moet maken. Dat gaat allemaal in het begin stroef. Je moet er voortdurend bij nadenken. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat. Als je volhoudt en vaak oefent, komt er een moment waarop je zonder enig nadenken ‘danst!’.

Zo is het met de tekenmethode die je in dit boek vindt ook! Je leert het stap voor stap. Dat kost moeite, omdat je iets nieuws aan het leren bent. Maar, het is net zoals met de danspassen: als je eenmaal de danspassen hebt geleerd en flink hebt geoefend, krijg je vleugels! Dan’ teken’ je! Het boek bestaat uit 304 pagina’s.

Je kunt dan alles tekenen wat je ziet en verleert het nooit meer!

DIRECT BESTELLEN>